Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry

Nääsvillen Oliopäivissä täysi sali tekoälystä kiinnostuneita

7.12.2017 olivat jälleen TTY:n ja Pitkyn Nääsvillen Oliopäivät. Ensimmäisestä tilaisuudesta onkin jo 26 vuotta, eli päivillä on hyvin mittava historia. Voit lukea pari sanaa Oliopäivän alkuvuosista Pitkyn 50-vuotisjuhlajulkaisusta.

Oliopäivät ovat aina käsitelleet jotain hyvin ajankohtaista teemaa ja mikäpä olisi tänä vuonna ajankohtaisempaa kuin tekoäly. Esillä olikin tukeva kattaus lähinnä yritysten kertomuksia tekoälyprojekteistaan. Täysi sali - yli 250 henkeä - sai taas täysipainoisen kokemuksen tiukkaa sisältöä ja tuttujen tapaamisia.

Kuva salista

Kahvijonoa ja taukotunnelmaa

Esityksissä oli mukana hyvin mielenkiintoisia tuotekehityscaseja ja niitä täydentämässä esitys keinoälyn etiikan huomioon ottamisesta tuotekehityksessä ja kuvaus yrityksen AI-kehittäjien koulutusohjelmasta.

Kuvassa alla esiintyjät. Ylärivissä Kari Systä (TTY, päivän puheenjohtaja), Tapio Elomaa (TTY), Ossi Nykänen (M-Files), Ville Vakkuri (Jyväskylän yliopisto) ja Mikko Terho (Huawei). Keskirivissä Matthew McKenna (CyGlass), Juha Pajula (VTT), Miika Oja (Pulurobotics) ja Antti Alhonen (Pulurobotics).  Alarivissä Harri Luuppala (Pulurobotics), Teppo Ahonen (Solita), Timo Aho (YLE) ja paikalla piipahtanut Joulupukki.

Esiintyjät
Tekoälyyn liittyy monenlaisia erilaisia käsityksiä - mitä se tarkoittaa, mikä on sen rooli ja mikä on sen tulevaisuus? Niitä luodattiin lyhyessä paneelikeskustelussa. Panelistit olivat Tapio Elomaa, Ossi Nykänen, Kai Koskimies ja Aleksi Rossi (YLE).

Paneelikeskustelijat


Päivän esitysten aineistot tulevat sen nettisivulle

Kiitos esiintyjille, yleisölle, järjestäjille sekä M-Filesille osallistumisesta päivän kustannusten kattamiseen.

t. Matti Vuori

 

Artikkelilaji: